Lună: iunie 2024

Prosumatorii, obligați să își monteze baterii

Prosumatorii, obligați să își monteze baterii

Prosumatorii, obligați să își monteze baterii: “Parlamentul a decis că România nu mai are nevoie de energia prosumatorilor”

 

Parlamentul României a adoptat recent, fără dezbatere publică, o lege care obligă prosumatorii să își monteze instalații de stocare a energiei. Acest pas a fost făcut rapid, fără nicio consultare prealabilă, stârnind critici vehemente din partea Asociației Prosumatorilor și a Comunităților de Energie (APCE).

 

“Parlamentul a decis că România nu mai are nevoie de energia prosumatorilor”, au declarat reprezentanții APCE, subliniind impactul negativ pe care această decizie îl va avea asupra micilor producători de energie regenerabilă din țară.

 

Două modificări legislative, adoptate de Camera Deputaților fără nicio dezbatere, vor avea un impact semnificativ asupra consumatorilor casnici și non-casnici din România, conform Asociației Energia Inteligentă (AEI). “Fără nici o dezbatere, sub umbra verii, a fotbalului etc., au fost realizate două modificări legislative în

Citește mai multe

Capacitatea Fotovoltaică Globală: Creștere de 87%

Capacitatea Fotovoltaică Globală: Creștere de 87%

Capacitatea Fotovoltaică Globală a Explodat cu 87% în Ultimul An la nivel global și a ajuns la 1.600.000 MW

 

Conform unui raport recent publicat de Solar Power Europe, capacitatea fotovoltaică la nivel global a înregistrat o creștere spectaculoasă de 87% în anul 2023, atingând un impresionant total de 1.600.000 MW (1,6 TW).

 

Această creștere exponențială evidențiază nu doar potențialul imens al energiei solare, ci și angajamentul global de a reduce dependența de sursele de energie tradiționale, poluante.

 

 

Creșterea Capacității Fotovoltaice: Date și Statistici

În 2023, adăugarea a 447 GW de capacitate solară la nivel global a marcat un salt semnificativ față de cei 239 GW instalați în 2022. Această creștere substanțială indică o intensificare a investițiilor și implementării de tehnologii solare, având potențialul de a atinge 2 TW până la sfârșitul anului.

 

Un aspect notabil al acestei evoluții

Citește mai multe

Ce se întâmplă cu licitaţiile CfD pentru panouri fotovoltaice? 

Ce se întâmplă cu licitaţiile CfD pentru panouri fotovoltaice?  Datele Primei Licitații CfD pentru Regenerabile Vor Fi Modificate: Vor fi Mai Mulți MW în Eolian și Mai Puțini în Sisteme de Panouri Fotovoltaice

 

Recent, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat modificări importante în cadrul primei licitații pentru atribuirea proiectelor care vor beneficia de sprijin prin mecanismul Contractelor pentru Diferență (CfD). Aceste ajustări vor favoriza proiectele eoliene în detrimentul celor fotovoltaice, reflectând o schimbare în politica energetică a României.

 

Contextul și Necesitatea Modificărilor

Contractele pentru Diferență (CfD) reprezintă un mecanism prin care statul asigură un preț garantat pentru energia produsă din surse regenerabile, reducând riscurile financiare pentru investitori.

 

România și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) instalarea a 5.000 MW în eolian și fotovoltaic până în 2030. Prima licitație, programată inițial pentru septembrie, va fi amânată cu una-două luni pentru a realiza ajustări

Citește mai multe

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X