Proiect De Viitor – Parcuri Eoliene în Marea Neagră
  • Acasă
  • Blog
  • Proiect De Viitor – Parcuri Eoliene în Marea Neagră
05iul.

Black Sea Oil & Gas SA (BSOG) și partenerii săi în Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia, au anunțat că au inițiat procesul de autorizare pentru un coridor energetic în sectorul românesc al Mării Negre, conform unui comunicat de presă. Acest coridor are ca scop conectarea viitoarelor parcuri eoliene din largul mării la sistemul energetic național (SEN) operat de Transelectrica.

 

Coridorul energetic proiectat are o capacitate de 3GW și o lungime de 126 km. Autorizarea acestui coridor reprezintă un pas important în dezvoltarea energiei eoliene din zona marină a României, contribuind la creșterea securității energetice și la îndeplinirea obiectivelor Uniunii Europene în domeniul energiei regenerabile.

 

Parcuri eoliene offshore

 

BSOG și partenerii săi au subliniat importanța infrastructurii, terenurilor și drepturilor legale de trecere pe care le dețin, care le oferă o poziție avantajoasă în asigurarea coridorului energetic necesar pentru parcurile eoliene offshore și facilitățile de conectare la SEN.

 

Realizarea acestui coridor energetic reprezintă o provocare majoră, dat fiind necesitatea traversării unor zone reglementate pe uscat și pe apă, cum ar fi ariile naturale protejate, zonele militare, zonele turistice, siturile arheologice și monumentele istorice, zonele de ancoraj, porturile și căile maritime. Totuși, infrastructura proiectului MGD a depășit cu succes aceste provocări.

 

Mark Beacom, CEO al BSOG, a subliniat că estimările privind producția de energie eoliană în sectorul românesc al Mării Negre sunt promițătoare. Cu toate acestea, dezvoltarea unui parc eolian offshore implică asigurarea și autorizarea unui coridor energetic de la instalațiile de producție la SEN.

 

Mark Beacom

 

BSOG, alături de partenerii săi, este angajată în dezvoltarea resurselor de gaze naturale și în furnizarea de energie regenerabilă pentru a susține obiectivele Uniunii Europene de reducere a emisiilor de carbon. Prin Proiectul MGD și alte proiecte similare, compania contribuie la crearea unei infrastructuri solide pentru producția de energie verde în România.

 

Dezvoltarea energiei regenerabile în zona marină a Mării Negre este o oportunitate majoră pentru România în ceea ce privește diversificarea mixului energetic și reducerea dependenței de sursele tradiționale de energie.

 

Postat în: Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X