2400 de panouri fotovoltaice pe un stadion de fotbal
  • Acasă
  • Blog
  • 2400 de panouri fotovoltaice pe un stadion de fotbal
22feb.

Clubul de fotbal italian Udinese își unește forțele cu Bluenergy Group, pentru a aduce energia solară în prim plan. Acest parteneriat a inaugurat proiectul ambițios de a instala panouri fotovoltaice pe acoperișul stadionului lor, marcând un pas decisiv către sustenabilitate în sport.

 

Instalaţia, pentru care deja au început lucrările, va cuprinde peste 2.400 de panouri. Se estimează că noua instalație va genera aproximativ 3.000 KWh zilnic, acoperind o parte din necesarul arenei. Totodată, se ia în considerare şi adăugarea unu sistem de stocare a bateriilor pentru sporirea eficienţei instalaţiei solare.

 

Directorul general al clubului, Franco Collavino a explicat: „Fotbalul are o prezenţă de neegalat în mass-media şi, pe lângă propria noastră responsabilitate de a acţiona într-un mod moral, avem datoria de a răspândi mesaje care să încurajeze fanii să se unească în lupta împotriva schimbărilor climatice.”

 

Investiția în sistemele fotovoltaice pentru stadionul Udinese reprezintă o declarație puternică despre angajamentul clubului față de inovație și responsabilitate ecologică. Cele 2.400 de panouri vor transforma stadionul într-un simbol al sustenabilității, demonstrând că infrastructura sportivă poate juca un rol activ în lupta împotriva schimbărilor climatice. Această investiție va avea un impact pozitiv, nu numai prin reducerea amprentei de carbon și demonstrarea viabilității energiei regenerabile în proiectele de mare anvergură, dar va servi și ca un model inspirațional pentru alte cluburi și organizații din întreaga lume.

 

In concluzie, stadionul va putea funcționa într-un mod mai ecologic, reducând costurile operaționale și creând un mediu mai sănătos pentru suporteri și comunitate. Pe termen lung, această inițiativă va contribui la consolidarea reputației clubului și va atrage susținerea unei baze de fani conștiente de mediu, întărind legătura dintre sport, suporteri și responsabilitatea socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X