512 instalatori validaţi în Programul Casa Verde 2023
 • Acasă
 • Blog
 • 512 instalatori validaţi în Programul Casa Verde 2023
08sept.

512 instalatori validaţi în Programul Casa Verde 2023

Ministerul Mediului a anunţat  într-un comunicat de presă: “Persoanele fizice şi unităţile de cult vor putea selecta din aplicaţia informatică unul dintre cei 515 instalatori validaţi pentru a le fi verificate documentele depuse în cadrul programului “Casa Verde Fotovoltaice.”

 

Bugetul total al acestei sesiuni este de aproape două miliarde lei, din care peste 1,7 miliarde de lei sunt alocate persoanelor fizice, şi 17,5 milioane de lei pentru unităţile de cult.

 

“În acest an, acordăm o atenţie deosebită zonei de eficienţă energetică, Programul Casa Verde Fotovoltaice având un buget de aproape 2 miliarde de lei, dublu faţă de sesiunea precedentă. Ne dorim ca toţi cei 87.500 de solicitanţi care au aplicat anul acesta să devină prosumatori în cel mai scurt timp. Acesta e un program care va continua şi în anii următori, astfel încât să avem astfel de surse de energie verde pe cât mai multe case”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

 

Detalii importante: 

Conform comunicatului, în decurs de maxim 30 de zile de la momentul selectării unui instalator de către un solicitant, instalatorul respectiv efectuează o analiză atentă a documentelor și procedează la selecția solicitantilor eligibili prin intermediul aplicației.

 

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) generează listele proiectelor aprobate în urma selecției efectuate de instalatori prin aplicație. După publicarea acestor liste, instalatorul are posibilitatea să înceapă procesul de instalare a panourilor fotovoltaice.

 

Proiectul trebuie implementat în cel mult 12 luni de la momentul aprobării, interval în care trebuie finalizată instalarea și obținut certificatul de racordare.

 

 

Etapele de selecție a unui instalator validat de către solicitant, analiza documentelor încărcate de solicitant de către instalator, și aprobarea solicitantilor eligibili, trebuie să fie completate într-un interval de cel mult 90 de zile, începând cu data de 6 septembrie 2023.

 

Beneficiarii primesc finanțare în valoare de cel mult 20.000 de lei, cu condiția de a contribui cu suma de 2.000 de lei din resursele proprii. Suma acordată de AFM este dedusă de instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar restul trebuie acoperit de către beneficiar din sursele sale financiare proprii.

 

Important

Colegii noştri sunt deja pe poziţii şi au început verificarea dosarelor pentru sesiunea “Casa Verde Fotovoltaice 2023”. 

 

 

Ne puteţi alege ca firma instalatoare cu denumirea TECHNOLOGY ARTIFICIAL WORLD S.R.L, suntem pe poziţia 146 din lista AFM. 

 

Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe! Suntem aici pentru voi!

Comments (7)

 1. Buna ziua,v-am ales ,am primit si email inainte precum ca actele sunt ok,mai dureaza mult pana putem semna/vira banii contributia proprie?

  1. Buna ziua,
   Va multumim frumos.
   De indata ce colegii ajung la dosarul dvs pentru a il valida, va vor contacta telefonic.
   O zi frumoasa!

 2. Trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare pentru ca procesul de verificare conformitate / eligibilitate este unul mai lent.
  Tinem cont de faptul ca exista un numar mare de dosare de verificat.
  Trebuie sa avem incredere in echipa de la TAW ENERGY ca vor face tot posibilul sa verifice toate dosarele celor care i-au ales ca instalatori si ulterior sa finalizeze instalarea si intocmirea tuturor documentelor necesare.
  Echipei TAW ENERGI le doresc multa putere, rabdare si spor in ceea ce fac pentru ca vor avea mult de lucru!
  SUCCES!

  1. Buna ziua,
   Va multumim frumos pentru comentariu si cuvintele frumoase.
   Facem tot ce putem pentru a putea sa ne miscam cat mai repede.
   O zi frumoasa!

 3. Buna ziua,
  Ati reusit sa verificati vre un dosar pana acum? Sunt printre primii care v-au ales ca si instalator si inca nu este modificat statusul

 4. Lucian-Alexandru Vasile

  11 septembrie 2023 at 11:11

  Am trimis optiunea pentru TAW Energy.
  Astept o luare de contact.
  Lucian Vasile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X