Adevărul despre cum au apărut panourile fotovoltaice
  • Acasă
  • Blog
  • Adevărul despre cum au apărut panourile fotovoltaice
30oct.

Adevărul despre cum au apărut panourile fotovoltaice. 

 

Te-ai întrebat vreodată cum au apărut primele panouri fotovoltaice, primele celule solare? 

 

Care au fost persoanele care au pus bazele acestui domeniu şi care au prevăzut importanţa lor în urma multor studii efectuate? 

 

În articolul de astăzi vom vorbi exact despre asta. 

 

Vom aborda subiecte precum: 

  • Cine a descoperit efectul fotovoltaic? 
  • Când şi cum s-a produs primul panou solar fotovoltaic?
  • Ce eficienta aveau panourile când au fost inventate VS la ce eficienta au ajuns 
  • De către cine sunt folosite panourile fotovoltaice?

 

Panouri fotovoltaice

 

Ideea de a transforma lumina solară în energie electrică a fost prezentată pentru prima dată în 1839 de către fizicianul francez Alexandre Edmond Becquerel, care a descoperit efectul fotovoltaic. 

 

 

Abia la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, cercetătorii au început să dezvolte tehnologia panourilor solare fotovoltaice cu scopul de a produce energie electrică în mod eficient. În 1954, Laboratoarele Bell din Statele Unite a produs primul panou solar fotovoltaic cu o eficiență de 4%.

 

 

Prima celula fotovoltaica practica a fost dezvoltata in anul 1954 in Laboratoarele Bell de catre Daryl Chapin, Calvin Souther Fuller si Gerald Pearson. Jonctiunile semiconductoare de silicon au ajuns la o eficienta de 6% in comparatie cu cele de seleniu care ajungeau cu greu la 0,5%. Les Hoffman imbunatateste eficienta celulelor solare, in anul 1960 ajungand la 14%. In septemrie 2013, celula solara ajunge la o eficienta record de 44,7% intr-o demonstratie realizata de germanii de la Institutul pentru Sisteme de Energie Solara Fraunhofer. 

 

Panouri solare

 

Astăzi, panourile solare sunt utilizate într-o gamă diversă de domenii, de la industrie până la uz casnic, ca o soluție durabilă și economică. Cu toate că investiția inițială poate părea destul de mare, beneficiile pe termen lung aduse de această tehnologie reprezintă un avantaj major pentru protejarea mediului înconjurător și asigurarea unui viitor mai curat și mai sustenabil. 

 

 

După criza globală vânzările au scăzut, dar panourile solare câştiga popularitate în detrimentul centralelor electrice, acest lucru fiind un avantaj pentru atmosferă planetei.

 

 

Cum ţi s-au părut informaţiile din acest articol? Lasă-ne părerea ta în secţiunea de comentarii.

 

 

Te invit să ne urmăreşti şi pe social media, unde postăm în fiecare zi informaţii utile şi noutăţi din domeniul fotovoltaicelor, precum şi montajele pe care echipele noastre le efectuează în fiecare oraş al ţării. (click aici)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X