Află acum cum poţi accesa vouchere de 25.000 de lei pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pentru locuinţa ta!
 • Acasă
 • Blog
 • Află acum cum poţi accesa vouchere de 25.000 de lei pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pentru locuinţa ta!
23mart.

Află acum cum poţi accesa vouchere de 25.000 de lei pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pentru locuinţa ta!

 

 

 

REPowerEU este o inițiativă a Uniunii Europene care încurajează investițiile în surse de energie regenerabilă și îmbunătățirea eficienței energetice.

 

 

Iniţiativa asigura tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon prin modernizarea și repornirea centralelor electrice existente, în special a celor care utilizează combustibili fosili, precum cărbunele și gazul natural.

 

 

Potrivit documentului prezentat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, se propune o alocare de peste 233 de milioane de euro pentru ”acordarea de vouchere pentru stimularea instalării panourilor fotovoltaice și a sistemelor de stocare a energiei aferente pentru clădirile rezidențiale aparținând persoanelor fizice”.

 

 

 

De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de zonele geografice care au o capacitate fotovoltaică ridicată. Hotspot-uri actuale pentru panourile solare din România sunt distribuite astfel:

 

 • Zona roșie (1,387 kWh/mp/an) cuprinde – Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudului Moldovei;
 • Zona galbenă (1,168-1,241 kWh/mp/an) cuprinde – regiunile carpatice și subcarpatice ale Munteniei, toată Transilvania, zona de mijloc și nord a Moldovei, Banat;
 • Zona albastră (1,095-1,168 kWh/mp/an) – regiunile montane.

 

 

 

Implementarea Programului

 

Guvernul dorește un sistem de vouchere pentru instalarea de PV pe acoperișurile caselor aparținând persoanelor fizice , “un mecanism suplu, obiectiv și mai puțin birocratic decât alte mecanisme utilizate până în acest moment”.

 

 

 

Lista pașilor necesari:

 

 1. Crearea unui program de finanțare – UE poate aloca fonduri pentru a finanța programul de repornire și modernizare a centralelor electrice existente. De asemenea, pot fi alocați fonduri pentru acordarea voucherelor pentru investiția în panouri fotovoltaice pentru persoanele fizice.

 

 1. Stabilirea criteriilor de eligibilitate – UE ar putea stabili criterii pentru a determina care persoane fizice sunt eligibile pentru a primi vouchere pentru investiția în panouri fotovoltaice. Aceste criterii pot include, de exemplu, venitul, locația și dimensiunea sistemului fotovoltaic.

 

 

 1. Înregistrarea și aplicarea – Persoanele fizice care sunt eligibile pot aplica pentru a primi voucherul. Aplicațiile ar putea fi procesate prin intermediul unei platforme online, iar beneficiarii voucherelor ar putea fi înregistrați pentru a începe procesul de instalare a sistemului fotovoltaic.

 

 

 1. Selectarea furnizorilor de servicii – UE ar putea selecta furnizorii de servicii care vor instala și întreține sistemul fotovoltaic pentru persoanele fizice. Acești furnizori ar putea fi selectați pe baza experienței lor în domeniu și a calității serviciilor oferite.

 

 

 1. Implementarea și monitorizarea – Sistemele fotovoltaice ar trebui să fie

 

Potrivit ultimelor date anunțate de ANRE, în România erau la finalul anului trecut aproape 40.200 de prosumatori, cu 423 MW putere instalată totală, racordaţi la reţeaua de distribuţie, iar la finalul anului 2023 se preconizează că vom atinge un număr de 80.000 de prosumatori.

 

 

 

Sperăm ca acest proiect în derulare poate aduce cât mai mulţi investitori în energia verde pe teritoriul Europei şi câţi mai mulţi prosumatori care pot da mai departe generaţiilor viitoare un altfel de lifestyle.

 

 

 

Ne poţi urmării în continuare pentru a fi primul care află de astfel de oportunităţi şi noutăţi!

Mai mult de atât, ne găsești şi pe Social Media @Tawenergy

 

 

Îţi mulţumim că ai rămas până la final şi ai găsit acest articol ca fiind util!

 

 

 

Postat în: Uncategorized

Comments (14)

 1. Ma interesează o instalație de 4kw, monofazice, care să fie montată în loc.Foltesti, pe acoperiș sau la sol. Casa este construită cu scurgerea în două ape, către N și S. Proiectul se derulează prin coparticiparea Guvernului, având în vedere prețurile afișate?

  1. Buna ziua!

   REPowerEU este planul Comisiei Europene menit să asigure independența Europei față de combustibilii fosili.

   În cadrul planului REPowerEU, se urmărește să pună în funcțiune, până în 2025, peste 320 GW de energie solară fotovoltaică nou instalată.

   Va invitam sa luati legatura cu echipa noastra completand formularul de Contact sau apeland la numarul de telefon afisat pe website! O zi frumoasa

 2. Buna ziua!

  Îmi puteți spune, va rog unde as putea găsii documentele necesare pentru înscriere cât și ghidul complet?

  Mulțumesc!

  1. Buna ziua, momentan nu va puteti inscrie in program. Urmeaza mai multe detalii despre acesta in curand.
   Multumim!

   1. Buna ziua.

    Mulțumesc mult pentru răspunsul oferit. Îmi puteți spune, va rog data de afisare a mai multor detalii?
    Mulțumesc!

    1. Momentan nu se stie cand vor aparea mai multe detalii. De indata ce vom afla va vom comunica.
     O zi buna!

     1. Bună ziua cum am putea beneficia de vauceru pentru panouri gratuite pe anul 2024 Bistrița Năsăud

     2. Buna ziua, momentan nu sunt detalii de inscriere in programul RepowerEU, dar de indata ce Ministerul va publica noi update-uri cu privire la desfasurarea programului va vom anunta. Multumim frumos!

 3. Păùn Gheorghiță

  8 ianuarie 2024 at 13:30

  Asi dori un de 5 kw ce trebui sa fac

  1. Buna ziua, momentan nu sunt detalii de inscriere in programul RepowerEU, dar de indata ce Ministerul va publica noi update-uri cu privire la desfasurarea programului va vom anunta. Daca doriti sa achizitionati panourile din fonduri proprii va rog sa ne contactati la numarul de telefon pentru a primi o oferta. Multumim frumos!

 4. Buna ziua. Aveti informatii noi despre cum si cand incepe implementarea programului cu vouchere de 25000 lei pentru fotovoltaice si baterii, Repower??? Participati la acest program?? Ce oferte aveti?? Multumesc.

  1. Buna ziua, nu avem inca informatii noi. De indata ce va aparea un ghid va vom anunta.
   Da, noi ne vom implica in acest program, insa pana atunci trebuie sa asteptam publicarea mai multor detalii oficiale cu privire la inscriere, desfasurare, ce acte sunt necesare, etc.

   1. Va salut, nimic nou??

    15 februarie 2024 at 21:31

    Va salut, nimic nou? Despre voucherele de 25000!

    1. Bună ziua, momentan nu există noutăţi. Probabil din declaraţiile ooficialilor, în decursul următorilor luni vor publica mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X