Când se lansează Programul Casa Verde 2024 şi ce acte sunt necesare?
 • Acasă
 • Blog
 • Când se lansează Programul Casa Verde 2024 şi ce acte sunt necesare?
28mai

Când se lansează Programul Casa Verde 2024 şi ce acte sunt necesare?

 

Este foarte posibil ca Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 să sufere modificări față de ediția precedentă, potrivit unui anunț făcut recent de președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu în cadrul unui interviu DCNews.

 

Despre ce anume este vorba, discutam în acest articol de blog, aşa că te invit ca la final să ne spui părerea ta în legătură cu acest subiect în secţiunea de comentarii!

Potrivit Preşedintelui AFM, începând de anul acesta ar putea intra la finanțare și acumulatorii pentru stocarea energiei.

 

Astfel, atât sprijinul oferit de AFM, cât și contribuția beneficiarilor ar putea crește, însă varianta de instalare a acumulatorilor ar urma să fie una opțională. Nu exista o informaţie concretă momentan în legătură cu asta.

 

Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DCNews a spus: “Pentru anul 2024, deși inițial nu gândisem și un sistem de acumulatori, acum vom începe să calculăm să vedem ce înseamnă și finanțarea de acumulatori în noua sesiune de Casa Verde Fotovoltaice. Odată cu panourile fotovoltaice, cred că ar fi bine să finanțăm și acumulatori pentru aceste panouri. Vom face niște simulări în zilele următoare și vom lua o decizie, să vedem dacă pentru anul 2024 vom finanța inclusiv acumulatori.

 

Costul acumulatorilor este destul de ridicat, nu sunt ieftini, și aici trebuie să facem o simulare să vedem dacă ne încadrăm în aceeași contribuție de 2.000 de lei pe care o avem la programul din 2023, sau va trebui să mărim un pic și contribuția persoanei care participă la program, astfel încât să asigurăm o finanțare la cât mai mulți oameni. Atunci, contribuția persoanei fizice s-ar putea să fie un pic mărită dacă dorește să își pună și acumulator. Cred că o să fie o chestie opțională.”

 

Când începe noua sesiune?

Conform lui Laurenţiu Neculaescu, depunerea cererilor pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 ar urma să înceapă în perioada august-septembrie.

 

”Noi estimăm că undeva în august-septembrie vom demara sesiunea pentru 2024. Condițiile de participare vor rămâne aceleași, doar probabil vom adăuga această parte de acumulatori la finanțare. În rest nu se modifică nimic, documentele vor rămâne aceleași: certificat fiscal că persoana nu are datorii la bugetul local și la bugetul consolidat, extrasul de carte funciară care să dovedească că este proprietar pe locuința respectivă și buletinul”, a explicat Neculaescu.

 

 

Documente Necesare pentru Înscriere

Pentru a participa la Programul de finanțare destinat instalării sistemelor de panouri fotovoltaice, sunt necesare anumite documente, conform specificațiilor din anexa Ghidului de Finanțare.

 

Aceste documente sunt esențiale pentru producerea energiei electrice, atât pentru consum propriu, cât și pentru livrarea surplusului în rețeaua națională.

 

Documente Necesare pentru Persoane Fizice

Dacă solicitantul este o persoană fizică, următoarele documente trebuie încărcate în platforma electronică:

 

 • Cererea de finanțare: Aceasta trebuie completată integral și tehnoredactată conform modelului din anexa nr. 3 a ghidului, și semnată de către solicitant sau de către persoana împuternicită.

 

 • Actul de identitate al solicitantului: Trebuie să fie valabil la momentul înscrierii.

 

 • Împuternicire notarială: Este necesară dacă cererea de finanțare este semnată de altcineva decât solicitantul.

 

 • Actul de identitate al persoanei împuternicite: Trebuie să fie valabil la data înscrierii.

 

 • Certificat de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat: Acest document trebuie să fie emis de organul teritorial al Ministerului Finanțelor pe numele solicitantului și să fie valabil la data înscrierii.

 

 • Certificat de atestare fiscală pentru impozitele și taxele locale: Emis de autoritatea publică locală în a cărei jurisdicție se află domiciliul solicitantului și valabil la data înscrierii.

 

 • Extras de carte funciară: Nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii, care să confirme dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului destinat sistemului de panouri fotovoltaice. Dacă sistemul este amplasat pe teren, este necesar un extras suplimentar de carte funciară pentru teren.

 

 • Copia cărții funciare colective: Acesta trebuie să arate cel mult două unități individuale pe aceeași carte funciară, care împreună să formeze un întreg, pentru imobilele unde există părți comune și părți individuale, cu o carte funciară colectivă și cărți funciare individuale.

 

Aceste documente sunt esențiale pentru a asigura eligibilitatea și pentru a facilita procesul de finanțare în cadrul programului de instalare a panourilor fotovoltaice.

 

Te invit să ne urmăreşti pe reţelele de Social Media pentru a afla mai multe despre panouri fotovoltaice!

Comments (23)

 1. Dorina Andrunache

  29 mai 2024 at 18:55

  Ok

 2. rodica tomosoiu

  3 iunie 2024 at 10:55

  Mulțumesc mult.

 3. Cind trebuie depuse actele pt inscrierea la programu casa verde

  1. Buna ziua, saptamanile urmatoare urmatoare vom afla mai multe informatii cand va aparea si un ghid oficial care va cuprinde toate detaliile importante.

   1. Bună ziua ! Acest ghid oficial, atunci când va fi publicat, pe site-ul cărei instituții va fi postat? Mulțumesc !

    2 iulie 2024 at 10:19

    Bună ziua ! Acest ghid oficial, atunci când va fi publicat, pe site-ul cărei instituții va fi postat? Mulțumesc!

    1. Buna ziua, ghidul va fi publicat pe platforma AFM (Administratia Fondului pentru Mediu)

  2. Când trebuie depuse actele

   1. Buna ziua,
    Asteptam lansarea ghidului oficial unde va scrie exact si perioada de depunere.

 4. Catalin Bazarca

  13 iunie 2024 at 16:56

  Vă rog să mă țineți la curent cu noutățile apărute !

 5. Cand se poste depune dosarul din Sálaj sant comuna Carastelec

  1. Buna ziua,
   Asteptam lansarea ghidului oficial unde va scrie exact si perioada de depunere.

 6. Alexandru Filip

  20 iunie 2024 at 6:55

  Buna ziua,

  Oare mai este necesar sa avem buletinul pe adresa unde dorim instalarea? Stiu ca anul trecut era obligatoriu. Multumesc.

  1. Buna ziua,
   Cel mai probabil si anul acesta va fi o conditie obligatorie. Asteptam lansarea ghidului unde o sa aflam clar si sigur toate aceste informatii.

 7. Buna ziua,
  Voi putea participa la programul casa verde 2024, dar sa aplic pentru instalare prin compania dvs? Am vazut ca sunteti validat ca instalatori doar pentru Bucuresti, iar eu as fi interesat pentru Brasov.

  1. Buna ziua!
   Noi efectuam montaje in toata tara, iar sediul principal il avem in Brasov.

 8. As dori sa fiu anuntat cand se lanseaza programul 2024

 9. Bună când se depun actele și unde .Mă interesează pentru o casa la Darabani.

  1. Buna ziua,
   Momentan se asteapta lansarea ghidului oficial. Actele se vor depune pe platforma AFM.

 10. Bună ziua! Dosarul se poate depune și de către persoana în cauza sau trebuie sa apelam neapărat la o firma?

 11. Faptul ca se finanteaza un procent atat de mare face programul prea atractiv, ceea ce va conduce din nou la epuizarea fondurilor in 3 min. Daca finantau doar 50% nu doar ca dadeau sansa oricui sa se inscrie intr-un ritm de om normal, aveau o sansa si cei mai in varsta sau mai putin cunoscatori in arta click-ului, dar cu aceiasi bani de la buget obtineau cu 80% mai multe panouri instalate, restul de bani fiind de la populatie. Era si mai eficient si mai echitabil. Eu inteleg ca politicienii trebuie sa fie carismatici si nu sa gandeasca, dar asta chiar nu era asa de greu.

 12. AS VREA SA FIU SI EU ANUNTAT CIND SE FAC INSCRIERI PT ACUMULATOR DE LA CASA VERDE 2023 VA MULTUMESC

 13. Lavinia Monica Iancu Lachnith

  23 iulie 2024 at 20:03

  S-a publicat ghidul pt 2024 sau încă nu? Dacă da unde îl putem găsi? Pe ce site, un link va rog.

  1. Buna ziua,
   Nu s-a publicat inca ghidul. Speram sa apara in august pe platforma AFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X