Caracteristici ale panourilor fotovoltaice și cât de dificilă este instalarea acestora și de ce avize vei avea nevoie?
  • Acasă
  • Blog
  • Caracteristici ale panourilor fotovoltaice și cât de dificilă este instalarea acestora și de ce avize vei avea nevoie?
11ian.

Timp de citit: 2 minute 18 secunde

Dacă ești în căutarea celor mai bune panouri fotovoltaice România, ești în locul potrivit. La Panouri Fotovoltaice România îți oferim celule solare de înaltă calitate și accesibile. Cu o rată de creștere anuală a energiei regenerabile de peste 20%, cine n-ar vrea să intre pe această piață? Și dacă ţi-aş spune că o poți face cu o profitabilitate ridicată investind în panouri fotovoltaice?

În România a crescut popularitatea panourilor fotovoltaice datorită faptului că în ultimii ani, au fost desfășurate diverse campanii care încurajau atât companiile cât și persoanele fizice să investească în panouri fotovoltaice cu scopul de a câştiga independenţa faţă de furnizorii de energie electrică, dar și pentru a contribui la crearea unei lumi mai bune și a unui mediu mai curat.

Panourile fotovoltaice au următoarele caracteristici:

Eficiență: Celulele fotovoltaice din panourile fotovoltaice au o eficiență de conversie a energiei solare în energie electrică care variază între 15% și 22%.

Durabilitate: Panourile fotovoltaice sunt fabricate din materiale rezistente care pot rezista la condiții meteorologice dure și au o durată de viață estimată de 25-30 de ani.

Instalare ușoară: Panourile fotovoltaice pot fi ușor instalate pe acoperișuri sau în sisteme independente, și pot fi conectate la sistemul electric existent.

Procesul de instalare a panourilor fotovoltaice variază în funcție de tipul de sistem și de configurația acestuia, dar există câțiva pași cheie comuni:

Evaluarea locației: Un inginer sau un instalator calificat va evalua locația și va determina dacă acoperișul sau terenul este potrivit pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Proiectarea sistemului: Se va proiecta un sistem care să se potrivească nevoilor și cerințelor dvs. de energie, inclusiv numărul de panouri, tipul de invertor și configurația acestuia.

Obținerea aprobărilor necesare: Se pot necesita aprobări sau permise de la autoritățile locale înainte de a începe instalarea panourilor fotovoltaice.

Autonomie: Panourile fotovoltaice permit producția proprie de energie electrică, eliminând dependența de furnizorii tradiționali de energie.

Energia regenerabilă: Panourile fotovoltaice produc energie electrică din surse regenerabile, cum ar fi lumina soarelui, fără a produce emisii dăunătoare sau gaze cu efect de seră.

Să achiziționezi panouri fotovoltaice este o alegere inteligentă pentru mai multe motive, dar cel mai mare beneficiu este economia de bani pe termen lung! 💰

Pentru instalarea panourilor solare este necesar un nou branşament cu RENEL, moment în care se montează: grup de măsură, firida și tabloul de siguranţă.

Energia produsă trebuie contorizata separat de energia consumată.

Pentru toate acestea sunt necesare câteva avize de la Electrică:

– Aviz tehnic de Racordare de la Electrica- înainte de montaj

– Proces verbal de recepție a lucrării;

– Anexa 5- verificarea conexiunilor și a invertoarelor;

– Buletin verificare impamantare;

– Contract de racordare.

Produ propria energie electrică și redu dependența de furnizorii tradiționali de energie, ceea ce poate duce la reducerea facturilor de energie cu până la jumătate. În plus, panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie regenerabilă, care nu produce emisii dăunătoare sau gaze cu efect de seră, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.🌍

Echipa Panouri Fotovoltaice România se ocupă de montarea panourilor și oferă o garanție de 25 de ani clienților. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru a face o investiție în viitorul tău energetic.

🏠 Achiziționarea de panouri fotovoltaice este un pas important către o viață mai sustenabilă și o economie mai bună pentru tine și familia ta! 💡🌞

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X