Care este prețul pe Kilowatt în 2024?
  • Acasă
  • Blog
  • Care este prețul pe Kilowatt în 2024?
09ian.

Odată cu intrarea în anul 2024, prețurile energiei electrice continuă să fie un subiect de interes pentru consumatori. Este important să fim la curent cu costurile actuale și să evaluăm perspectivele costului energiei electrice în viitor.

 

În acest articol, vom discuta despre prețul unui kilowatt în 2024, precum și măsurile de plafonare implementate pentru a asigura o perioadă de stabilitate pentru consumatori.

 

Prețul unui kilowatt în 2024:

În anul 2024, prețurile energiei electrice au fost plafonate pentru a proteja consumatorii și a asigura accesibilitatea la energie electrică. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a stabilit următoarele tarife:

 

Consum lunar de energie între 0 și 100 kWh inclusiv:

 

Preț: maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus
Consum lunar de energie între 100,01 și 255 kWh:

 

Preț: maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus
Consum lunar de energie între 255 și 300 kWh:

 

Preț: maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus
Exemplu: Dacă consumi 290 kWh într-o lună, primele 255 kWh vor fi facturate la 0,8 lei/kWh, iar celelalte 35 kWh vor fi facturate la 1,3 lei/kWh.

 

Consum lunar de energie peste 300 kWh:

 

Preț: întregul consum este facturat la maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus.
Acest plafon se aplică aproximativ 800.000 de clienți casnici.

 

Perspectivele costului energiei electrice:

Măsura de plafonare a tarifelor va fi în vigoare până în martie 2025, oferind o perioadă de stabilitate pentru consumatori. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că prețurile energiei electrice pot suferi modificări în viitor, în funcție de evoluția pieței și de factori externi.

 

 

Perspectivele costului energiei electrice sunt influențate de mai mulți factori, precum:

 

Cerere și oferta: Disponibilitatea și accesibilitatea surselor de energie, precum și fluctuațiile cererii, pot afecta prețul energiei electrice.

Politici și reglementări: Deciziile guvernamentale și reglementările în domeniul energiei pot avea un impact asupra costurilor.

Tehnologie și inovație: Avansurile tehnologice în domeniul energiei pot influența eficiența și costurile producției și distribuției de energie electrică.

 

Prețurile energiei electrice în 2024 au fost plafonate pentru a oferi stabilitate și accesibilitate consumatorilor. Consumatorii beneficiază de tarife plafonate în funcție de nivelul de consum lunar. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că perspectivele costului energiei electrice pot suferi modificări în viitor.

 

Pentru a fi pregătiți pentru aceste schimbări, este recomandat să fim informați și să luăm în considerare eficiența energetică și diversificarea surselor de energie pentru a ne asigura că rămânem sustenabili și costurile noastre energetice sunt reduse în viitor. Fiind conștienți de aceste aspecte, putem să ne gestionăm eficient consumul de energie și să contribuim la o lume mai verde și mai durabilă.

Postat în: Panouri Fotovoltaice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X