Casa Verde Fotovoltaice: Extindere și investiții masive
  • Acasă
  • Blog
  • Casa Verde Fotovoltaice: Extindere și investiții masive
18ian.

Ieri a avut loc o conferinţă de presă în care Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet a declarat că Programul „Casa Verde Fotovoltaice” va avea în anul 2024 un buget mult mai mare comparativ cu anul trecut, de aproximativ 2 miliarde de lei.

 

Acest program vizează ca toate locuinţele din România să aibă panouri fotovoltaice pe acoperiş în următorii ani, iar Ministrul spera ca la sfârşitul anului viitor să poată avea nişte cifre extraordinare având în vedere investiţia foarte mare pentru acest program.

 

 

„Programul „Casa Verde Fotovoltaice” va avea pentru acest an un buget de două miliarde de lei şi ne vom opri atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România”, a declarat Mircea Fechet.

 

„Aşa cum am mai spus-o şi în trecut, ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România. Două miliarde este cu siguranţă un buget-record, la fel şi cum şi 1,75 miliarde a fost un buget-record pentru anul 2023, dar ne propunem să fim chiar mai ambiţioşi. Vom deschide o nouă sesiune „Casa Verde Fotovoltaice” în acest an, dacă se constată capacitate de instalare a acestor panouri. Un alt lucru pe care îl consider foarte important este legat de Programul „Rabla Plus”. Din nou, o să avem un buget-record pe acest program, respectiv un miliard de lei, faţă de 780 de milioane cât am avut anul trecut. E o creştere substanţială şi spun acest lucru pentru că vom păstra tendinţa pe care am stabilit-o şi în alţi ani, respectiv aceea de a lua sume de bani de la „Rabla Clasic”, adică de la motoarele cu combustie internă şi de a-i muta la „Rabla Plus”. Sper să avem, la sfârşitul anului viitor, nişte cifre extraordinare, având în vedere acest buget pe care nu l-am mai avut niciodată”, a spus Mircea Fechet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X