Câţi MW se vor instala în eoliene şi solare în următorii ani?
  • Acasă
  • Blog
  • Câţi MW se vor instala în eoliene şi solare în următorii ani?
25sept.

Câţi MW se vor instala în eoliene şi solare în următorii ani?

în următorii 2-3 ani se pot instala circa 4.000 MW în eoliene şi solare, dar fără deblocarea consumului de energie şi stocare, noile investiţii sunt puse sub semnul întrebării

Până la sfârșitul acestui an, vor fi puse în funcțiune 72 MW de proiecte eoliene. Acestea reprezintă primele investiții majore în energie eoliană pe care piața le-a văzut în ultimul deceniu, și suntem cu adevărat entuziasmați să le aducem în realitate. În plus, sunt în construcție aproape 1.000 MW în proiecte solare, semn că suntem pe drumul cel bun către o sursă de energie mai verde și durabilă.

 

Privind către viitor, până în 2030, România își propune să dezvolte capacități noi de producție de 10.000 MW din surse regenerabile de energie. Acest lucru reprezintă un angajament semnificativ pentru mediul nostru și pentru reducerea amprentei de carbon.

 

Domeniul energiei este zi de zi o provocare pe care suntem hotărâți să o abordăm cu inteligență și să găsim soluții sustenabile pentru viitorul nostru energetic.

 

 

Liviu Gavrilă, vicepreşedinte RWEA (Romanian Wind Energy Association) a spus: „Doar trecând o parte din consum către energie electrică vom reuşi. Industriile energointensive, transporturile trebuie trecute spre zona de consum de energie electrică. Dar mai este un lucru. Va fi o obligaţie legată de consumul de energie verde. Dacă nu vei consuma verde, vei fi taxat“.

 

Codul reprezintă o inițiativă deosebită ce are la bază colaborarea strânsă dintre două organizații-cheie din domeniul energiei regenerabile din România: RWEA (Asociația Română pentru Energie Eoliană) și RPIA (Asociația Română pentru Industria Fotovoltaică).

 

Aceste două organizații au unit forțele pentru a dezvolta Codul, un set de reguli și practici recomandate pentru industria energiei verzi din România. Acest cod reprezintă un ghid valoros pentru toți cei implicați în acest domeniu, de la investitori și dezvoltatori de proiecte, la furnizori de servicii și autorități. Scopul principal al Codului este de a promova o dezvoltare mai eficientă, durabilă și transparentă a proiectelor de energie regenerabilă în țara noastră.

 

 

Inițiativa Codului reflectă importanța colaborării în industria energiei verzi și evidențiază eforturile depuse de RWEA și RPIA pentru a crea un mediu favorabil dezvoltării continue a surselor de energie regenerabilă în România. Această colaborare este un exemplu concret al modului în care organizațiile din domeniul energiei verzi pot să lucreze împreună pentru a atinge obiective comune și pentru a contribui la tranziția către un viitor mai sustenabil din punct de vedere energetic în țara noastră.

Comments (2)

  1. Oare președintele ANRE vrea sa fie existe prosumatori așa de mulți? În declarația de avere are o lista mare de firme la care este acționar și sunt în domeniul energiei. Lista poate să continue cu cei care sunt abonați la bani.

  2. PĂREREA MEA este ca daca fiecare centrala verde, indiferent de tip, ar detine un sistem de stocare ( baterie) si ar putea sa livreze catre retea din propriul stoc, ar fi un pas inainte in domeniul energiei .
    Cu cat numarul de centrale echipate cu stocare este mai mare, cu atat mai mult se poate acoperi necesarul de consum din retea si echilibra balanta productie – consum .
    Dar trebuie sa se realizeze la o scara destul de mare !
    ESTE DOAR O IDEE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X