Ce modificări apar în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024?
  • Acasă
  • Blog
  • Ce modificări apar în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024?
29mart.

Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Află acum declaraţiile de ultimă oră ale preşedintelui AFM, Laurențiu Neculaescu.

 

Laurențiu Neculaescu, preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu, a vorbit la DC News, DC News TV și DC Business despre modificările ce vor avea loc în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024.

 

Casa Verde 2024 va fi lansată în luna septembrie, iar condiţiile vor fi aceleaşi ca şi anul trecut, însă va fi o singură modificare în ceea ce priveşte sesiunile de înscriere.

 

Laurenţiu Neculaescu, preşedintele Administraţiei Fondului Pentru Mediu a declarat: „În aceleași condiții ca şi anul trecut. Administrația Fondului pentru Mediu va aloca 20.000 de lei finanțare fixă pentru un minim de 3kw. Persoana fizică care doreşte să participe în cadrul programului va trebui să vină cu o contribuție proprie de 2000 de lei, 10%. Dacă doreşte instalarea unei puteri mai mari de 3kW o poate face din resurse proprii fără niciun fel de problemă. Noi decontăm doar 20.000 de lei. Singură modificare majoră va fi aceea că sesiunile de înscriere nu se vor mai derula pe perioadă a 3 zile pentru fiecare regiune, ci va fi o singură zi pe regiune.

 

Am învățat de anul trecut că s-au terminat banii în câteva minute şi nu are rost să ținem trei zile. Aplicația a fost testată anul trecut. Totul a mers ok, a rezistat la toate presiunile, inclusiv la acel atac cibernetic pe care l-am avut în sesiunea a 5-a sau a 6-a, deci este testată mai mult decât suficient.”

 

Ce se întâmplă cu firmele instalatoare în Programul Casa Verde 2024?

,,Instalatorii sunt cei de anul trecut. Dacă vom primi solicitări de la anumite societăți că doresc să se acrediteze, să participe în cadrul programului, vedem la momentul respectiv, în funcție de numărul de solicitări, dacă vom mai deschide o nouă sesiune de acreditare. Astăzi sunt peste 800 de companii care participă şi au fost acreditate de Administrația Fondului pentru Mediu să instaleze sisteme.”, a menţionat Laurențiu Neculaescu.

 

Mai departe nu rămâne decât să aşteptăm începerea Programului Casa Verde Fotovoltaice 2024, până în luna septembrie (ori poate chiar mai devreme).

 

Pentru cei înscrişi în Casa Verde 2023 lucrările sunt în curs de derulare, iar beneficiarii programului care au ales să colaboreze cu noi se vor bucura în acest an de sistemul de panouri fotovoltaice pe acoperişul lor.

 

 

Dacă vrei să vizionezi interviul complet pe care preşedintele AFM l-a acordat în cadrul emisiunii DC News, poţi apăsa aici şi te va redirecţiona canalul de YouTube.

 

Te invit să ne urmăreşti pe social media pentru a afla mai mule!

Comments (2)

  1. Va rog sa-mi spuneți cand sunt programat pentru instalare ?

    1. Bună ziua,

      Programările trimise inițial prin sms au suferit modificări. Mai departe, acestea vor fi administrate de echipele noastre regionale pentru a accelera procesul. Așteptați-vă să fiți contactat cu cel puțin o săptămână înainte de montaj. Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X