Cinci sfaturi pentru întreținerea panourilor fotovoltaice
  • Acasă
  • Blog
  • Cinci sfaturi pentru întreținerea panourilor fotovoltaice
16ian.

Cinci sfaturi pentru întreținerea panourilor fotovoltaice. Tot ce trebuie să ştii

 

Cu peste 100.000 de prosumatori de energie solară în România, numărul utilizatorilor de panouri fotovoltaice continuă să crească.

 

Dacă te numeri printre aceşti prosumatori şi ai instalat panouri fotovoltaice pentru a beneficia de energia solară, este esențial să acorzi atenție întreţinerii acestora pentru a asigura performanţa optimă şi eficiența pe termen lung.

 

Uite cinci sfaturi valoroase ce au în vedere mentenanţa panourilor fotovoltaice în aşa fel încât să funcţioneze încea mai bună formă.

Curăţarea periodică:

Cu timpul, praful și murdăria se pot acumula pe suprafața panourilor, reducând astfel eficienta acestora. Datorită ploii care curăţa murdăria se poate preveni această problemă destul de uşor. In perioadele secetoase totuşi ar trebui să acorzi o atenţie mai mare curăţării panourilor. Poţi curăța panourile dimineata, când acestea sunt mai reci.

 

Evită umbrirea panourilor:

Umbrirea panourilor fotovoltaice poate afecta producția de energie. Verifică dacă există obiecte sau structuri precum copaci, antene sau coşuri de fum care ar putea arunca umbre pe panouri în timpul zilei. Dacă identifici astfel de obstrucții, ia măsuri pentru a le îndepărta sau ajusta amplasarea panourilor astfel încât acestea să primească expunerea maximă la soare. O recomandare est să folosești optimizatoare în cazul e de exemplu un panou este umbrit.

 

Asigură o bună ventilare:

Ventilația adecvată a panourilor fotovoltaice este esențială pentru mentinerea performanţei acestora. Sistemul de fixare a panourilor pe acoperiş ar trebui să permită circulația aerului şi să ofere un spațiu liber între panouri şi suprafata de montaj. Asigură-te că nu există obstrucții care să împiedice fluxul de aer.

 

Monitorizează performanta si efectuează revizii:

Pentru a te asigura că panourile tale funcționează în parametri optimi, este important să monitorizezi performanţa sistemului şi să efectuezi revizii atunci cand este nevoie. Prin aplicatie, noi verificăm producția de energie în mod regulat, iar daca vedem ca sunt probleme, intervenim.

 

Tu foloseşti şi alte metode de întreţinere a panourilor fotovoltaice? Spune-ne în secţiunea de comentarii şi urmăreşte-ne pe Social Media pentru a afla mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X