Compania care deţine IKEA a achiziţionat un parc fotovoltaic în România în valoare de 200 milioane euro
  • Acasă
  • Blog
  • Compania care deţine IKEA a achiziţionat un parc fotovoltaic în România în valoare de 200 milioane euro
27oct.

Compania care deţine IKEA a achiziţionat un parc fotovoltaic în România în valoare de 200 milioane euro

 

Ingka este numele companiei care deţine IKEA şi care a ales să achiziţioneze un parc fotovoltaic în România de 300MWp. Investiţia totală ajunge până la 200 milioane euro.

 

Peter van der Poel, Managing Director, Ingka Investments a declarat: „Suntem mândri să anunțăm această inițiativă importantă pentru România, unde deja avem atât o prezență, cât și un angajament pe termen lung. Dezvoltarea parcului fotovoltaic este un pas către producția de energie regenerabilă în regiunea județului Dâmbovița, dar și o șansă pentru Ingka Investments să contribuie la obiectivele țării cu privire la mixul energetic și consumul de energie regenerabilă pentru 2030.

 

Cu ajutorul propriului parc solar, ne dorim să facem energia regenerabilă disponibilă de-a lungul întregului lanț valoric IKEA și în toate zonele în care ne desfășurăm activitatea.”

 

 

Proiectul de energie solară se află în județul Dâmbovița și are o capacitate totală de 300MWp. La finalizare, spre sfârșitul anului 2025, va produce suficientă energie regenerabilă pentru aproximativ 170.000 de gospodării din România. Grupul Ingka are deja 9 parcuri eoliene în țară, generând o putere totală de 171 MW.

 

 

Construcția parcului fotovoltaic în Dâmbovița va reduce și mai mult amprenta de carbon, sporind producția proprie de energie regenerabilă în zonă. Astfel, Ingka va putea furniza energie regenerabilă mai multor furnizori locali din lanțul extins.

 

Ingka Investments și-a propus să investească 6,5 miliarde de euro în sprijinirea unui consum 100% regenerabil. Din această sumă, deja 4 miliarde de euro au fost direcționate către proiecte eoliene și solare.

 

 

Dezvoltarea celui mai nou parc fotovoltaic din România reprezintă un angajament al IKEA de a avea un impact pozitiv asupra mediului până în 2030, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră mai mult decât emite întregul lanț valoric IKEA, în paralel cu extinderea afacerii IKEA. Fiind cel mai mare retailer din rețeaua de francize IKEA, contribuția Grupului Ingka este crucială pentru atingerea cu succes a obiectivelor până în 2030.

 

Urmăreşte-ne pentru a afla cele mai noi ştiri cu privire la eficienta energetică!

Postat în: Panouri Fotovoltaice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X