Cum întreţii sistemele fotovoltaice?
  • Acasă
  • Blog
  • Cum întreţii sistemele fotovoltaice?
27ian.

Timp de citire: 2 minute

 

Aceasta este una dintre cele mai adresate întrebări de către proprietarii unei case sau a unui teren.

 

Panourile fotovoltaice au nevoie de întreţinere minimă, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a te asigura că funcţionează la capacitate maximă:

 

  • Curăţarea panourilor: În funcţie de locaţie, acoperişul poate acumula praf, frunze sau alte obiecte care pot bloca razele solare. Este recomandat să curăţaţi panourile cel puţin o dată pe an, utilizând o perie sau o cârpă uzată şi apa.
  • Verificarea conexiunilor: Asiguraţi-vă că toate conexiunile sunt strânse și fără coroziune.
  • Monitorizarea performanței: Verificați frecvent performanța sistemului prin intermediul unui monitor de performanţă pentru a vă asigura că funcţionează la capacitate maximă.
  • Inspectarea anuală: Este recomandat să programaţi o inspecţie anuală de către un profesionist în instalaţii fotovoltaice pentru a vă asigura că sistemul este în siguranța și funcționează la capacitate maximă.

Panourile fotovoltaice pot fi curăţate cu uşurinţă o dată la 5 ani. Întreținerea lor este minimă. Este important să știm că în majoritatea cazurilor, pierderea puterii panourilor fotovoltaice nu este semnificativă, poate între 1-4%. Acesta nu ar trebui să fie un semn de îngrijorare.

 

Trebuie să știm că reținem ca panourile fotovoltaice au o durată de viaţă lungă, în jur de 25-30 de ani, și au nevoie de întreţinere minimă.

 

Recomandări pentru alegerea panourilor fotovoltaice:
Uite câteva sfaturi simple care te-ar putea ajuta:

 

  • Consultă inginerii experți și opiniile consumatorilor cu privire la echipamente și producători.
  • Pe lângă preț, ia în considerare și alte avantaje asociate costurilor. Analizează posibilitățile de finanțare și garanția oferită.
  • Nu în ultimul rând, asigură-te că panourile pe care le achiziționezi sunt certificate CE. Dacă nu respectă normele de siguranță, cea mai ieftină opțiune ar putea fi cea mai scumpă.
Sper ca acest articol te-a ajutat în a face alegerea cea mai potrivită. Instalează panourile fotovoltaice și nu-ți face griji cu privire la factura ta de energie electrică și nu uita că în același timp ajuți planeta!

 

Concluzia! Deţinerea unor sisteme de panouri solare nu reprezintă un angajament de întreţinere ridicat!

 

Te invităm să ne contactezi pentru a cunoaște numeroasele beneficii pe care le oferă o astfel de investiție. Echipa noastră îţi stă la dispoziţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X