Dezvoltare Durabilă și Eficiență Energetică: Investiții Guvernamentale Pentru o Românie “verde”
 • Acasă
 • Blog
 • Dezvoltare Durabilă și Eficiență Energetică: Investiții Guvernamentale Pentru o Românie “verde”
05mart.

O nouă sesiune de investiții și dezvoltare în programele guvernamentale a fost lansată în acest an, cu un buget-record alocat Agenției Fondului pentru Mediu (AFM). Diversitatea și amploarea programelor finanțate acoperă o gamă largă de inițiative, de la instalarea de  panouri fotovoltaice pe biserici și instituții publice, până la Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru sobe, finanțări pentru apă-canal, tractoare, piste de biciclete, anveloparea clădirilor, iluminat public “verde” și multe altele.

 

Finanţarea totală este de 7.483.800.000 lei.

 

Casa Verde Fotovoltaice primește o atenție deosebită și beneficiază de 2 miliarde de lei pentru implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice. Mai mult de atât, o sumă suplimentară de 250 de milioane de lei a fost alocată pentru lansarea unei sesiuni de finanțare destinată unităților de cult, instituțiilor publice și entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale, care își doresc să instaleze sisteme fotovoltaice pe clădirile în care își desfășoară activitatea.

 

Guvernului îşi doreşte să promoveze cât mai mult energia regenerabilă și să sprijine dezvoltarea durabilă în diverse sectoare. Programele finanțate oferă nenumărate oportunități pentru instituții, organizații și persoane fizice de a se implica în tranziția către soluții energetice mai curate și mai eficiente.

 

Este un moment promițător pentru toți cei interesați de mediu, sustenabilitate și de promovarea durabilității.

 

 

Programul privind creșterea eficienței energetice în clădiri publice – 600 de milioane de lei

 

Programului Rabla Plus – 1 miliard de lei

 

Programului Rabla Clasic – 300 de milioane de lei

 

Programul de realizare a pistelor pentru biciclete – 600 de milioane de lei

 

Programul Iluminat Public pentru comunele, oraşele și municipiile din România care doresc să-și modernizeze sistemele de iluminat public – 500 milioane de lei,

 

Cu ajutorul acestui program se va putea optimiza consumul de energie şi automat se vor reduce şi facturile utilităţilor şi în egală măsură se va promova sustenabilitatea şi un mediu înconjurător curat.

 

Programul “Apă-canal” – 1.5 miliarde de lei

 

Programul pentru înnoirea parcului de tractoare și mașini agricole autopropulsate mai puțin poluante – 500 milioane de lei

 

Programul Rabla pentru sobe în vederea achiziționării de aparate pentru încălzirea locuințelor, pentru localitățile din zona montană – 500 de milioane de lei

 

Programul privind refacerea siturilor contaminate istoric, cu excepţia celor reglementate prin legi speciale: 123.8 milioane de lei

 

Programul “Săptămâna Verde” – 100 milioane de lei

 

Programul Rangerii Juniori – 10 milioane de lei.

 

Dacă aceste informaţii ţi se par utile, ne poţi urmării pe paginile de Social Media!

–> Facebook TAW Energy

–> Instagram TAW Energy 

Comments (2)

 1. diaconu_ion2@yahoo.com

  6 martie 2024 at 7:22

  Ce conditii trebuiesc indeplinite si ce documente sunt necesare pentru a depune dosar pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice ?

  1. Buna ziua,
   Documentele care s-au cerut anul trecut au fost: certificat atestare fiscală ANAF, certificat atestare fiscală impozite locale, extras de carte funciară, carte de identitate si nomenclator stradal daca este cazul. Sa vedem anul acesta cand se lanseaza ghidul oficial ce documente se vor cere si care vor fi conditiile de participare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X