Ediția 2024 a Programului Casa Verde Fotovoltaice Este Deja Planificată!
  • Acasă
  • Blog
  • Ediția 2024 a Programului Casa Verde Fotovoltaice Este Deja Planificată!
29feb.

Ediția 2024 a Programului Casa Verde Fotovoltaice Este Deja Planificată!

 

O veste bună pentru toți cei interesați de energia regenerabilă este faptul că Programul Casa Verde Fotovoltaice, inițiativă susținută de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), se pregătește să ofere o nouă rundă de finanțare în 2024. Aproximativ 100.000 de gospodării din România vor avea ocazia să primească un sprijin financiar de 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice, marcând un pas important către sustenabilitate și eficiență energetică.

 

Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, a declarat că se așteaptă că lansarea programului să aibă loc la jumătatea anului, anticipându-se începerea în luna iunie.

 

”Pentru anul acesta, programul se va derula în exact aceleași condiții ca și anul trecut. Cele peste 800 de firme de instalatori acreditate anul trecut vor rămâne acreditate dacă doresc să participe și anul acesta în cadrul programului. Am alocat anul acesta un buget și mai mare decât anul trecut.

 

Avem 2 miliarde de lei pentru persoane fizice pe Casa Verde Fotovoltaice. Beneficiarii pot primi 20.000 de lei pentru minim 3 kW de putere instalată. Practic, avem buget pentru 100.000 de familii; sperăm noi ca la sfârșitul acestui an, aceste familii să beneficieze de o factură mai mică la energie.

 

După ce îi vom aproba pe absolut toți beneficiarii eligibili din 2023, probabil vom începe să punem la punct demararea noului program. În 2-3 luni de zile maxim, va porni noua sesiune aferentă programului din 2024. Eu zic că în luna iunie, între 1 și 30 iunie va demara programul”, a subliniat Neculaescu într-un interviu recent.

 

 

Procesul de înscriere pentru 2024 va păstra aceeași structură ca în anul precedent, cu mențiunea că înscrierile vor fi mai fluide, alocându-se o singură zi pentru fiecare regiune, spre deosebire de trei zile, cum a fost în trecut.

 

Casa Verde Fotovoltaice 2024 este o oportunitate pentru cei care doresc să contribuie la un viitor mai verde și să reducă costurile energetice ale gospodăriilor lor. Pentru cei interesați să facă parte din acest program și să se bucure de avantajele energiei solare, la TAW Energy vă stăm la dispoziție cu servicii de top în domeniul sistemelor fotovoltaice.

Comment

  1. Doresc sa ma înscriu la programul casa verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X