Înscrieri încheiate pentru unităţile de cult în Programul Casa Verde
  • Acasă
  • Blog
  • Înscrieri încheiate pentru unităţile de cult în Programul Casa Verde
27iun.

Astăzi au început înscrierile unităților de cult în Programul Casa Verde.

Înscrierile s-au realizat  până la epuizarea bugetului alocat de 17,5 milioane de lei.

 

Președintele AFM, Laurențiu-Adrian NECULAESCU a declarat:

”Astăzi s-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităților de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice. Este primul an când, pe lângă beneficiarii persoane fizice, am introdus o nouă categorie de solicitanți, și anume, unitățile de cult, care astăzi și-au manifestat interesul deosebit pentru accesarea acestui program. Înscrierile în program, din partea persoanelor fizice și a unităților de cult, însumează solicitări de finanțare în valoare de 1.750.000.000 de lei pentru instalarea a 87.500 de noi capacități de producere a energiei electrice cu sprijin financiar de la Administrația Fondului pentru Mediu.”

 

Criteriile de înscriere ale parohiilor:

a) nu are obligaţii restante la bugetul de stat și bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare;

b) se obligă să permită accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice şi verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanţat.

c) se obligă să respecte legislaţia în domeniu, privind livrarea surplusului în sistemul energetic naţional; în caz contrar, sprijinul financiar acordat prin prezentul program poate constitui ajutor de stat, autorităţile competente putând proceda la recuperarea sumelor finanţate.

 

Programul Casa Verde

 

Programul “Casa Verde Fotovoltaice” dedicat persoanelor fizice s-a încheiat pe data de 22 iunie, iar pentru unitatile de cult s-a incheiat astazi, 27 iunie.

 

Programul are o finanţare totală pentru acest an de 1,75 miliarde de lei care se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei pentru fiecare proiect, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

 

Românii prezintă un interes din ce în ce mai ridicat cu privire la investițiile în panouri fotovoltaice și energia solară în general, lucru care nu poate decât sa ne bucure.

 

Cu toții ne dorim să reducem facturile la energie și să fim în același timp sustenabili, iar panourile fotovoltaice oferă beneficiul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X