Longi – Liderul în producţie de panouri fotovoltaice atinge noi culmi de eficienţă
  • Acasă
  • Blog
  • Longi – Liderul în producţie de panouri fotovoltaice atinge noi culmi de eficienţă
22dec.

Longi – Liderul în producţie de panouri fotovoltaice atinge noi culmi de eficienţă

 

Producătorul chinez de panouri fotovoltaice Longi, a reuşit să atingă o nouă eficiența de 27.09% pentru celula sa solară de tip heterojuncțiune (HBC), rezultat confirmat de Institutul pentru Cercetarea Energiei Solare din Germania (ISFH).

 

Este un rezultat remarcabil, care reprezintă o premieră mondială şi întăreşte poziţia de lider a companiei Longi în industria fotovoltaică.

 

sursa: pv magazine

 

“Acest succes a fost posibil datorită unui nou proces grafic cu laser, mult mai eficient decât procesele convenţionale.”, a declarat Longi într-un comunicat de presă.

“Aceasta substituţie a condus la o reducere semnificativă a costului celulelor BC şi a minimizat, de asemenea, utilizarea ITO, un material conductiv transparent tradiţional care este scump şi are un impact negativ asupra mediului.”

 

În noiembrie 2023, Longi a anunţat o eficienţă de de 33.9% pentru un panourile solare tandem perovskit-siliciu, depăşind astfel limita teoretică de eficientă a unui panou solar monojonctiune.

 

Compania a stabilit şi un record mondial de eficientă pentru celulele de siliciu în noiembrie 2022, cu o valoare de 26.81% pentru celule de tip heterojunctiune.

 

Ce înseamnă celule solare HJT?

 

HJT înseamnă celule solare Hetero-Junction.

 

Sub efectul fotovoltaic, panourile solare cu heterojoncție funcționează similar cu modulele fotovoltaice convenționale, cu excepția faptului că această tehnologie folosește trei straturi de materiale absorbante, integrând tehnologii fotovoltaice standard și de film subțire.

 

În gama produselor noastre, la TAW Energy oferim clienţilor noştri şi panouri fotovoltaice Longi de ultima generaţie. Suntem convinşi că aceste panouri vor contribui la dezvoltarea unei infrastructuri energetice sustenabile şi accesibile pentru toată lumea.

 

Longi este recunoscut pentru inovaţia şi performanţa sa excepţională, fiind unul dintre cei mai mari producători de panouri fotovoltaice din lume. Compania îşi propune să continue să revoluţioneze industria fotovoltaică şi să ofere soluţii de energie solară eficiente şi accesibile pentru toată lumea.

Comment

  1. Vă ofer cu “mărinimie” acoperișul casei mele să testați eficienta acestui nou tip de panouri Longi ! Fără bani, de nici o parte ! Ha, ha Sănătate. Vă astept !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X