Noul plan REPowerEU – subvenții directe pentru români
 • Acasă
 • Blog
 • Noul plan REPowerEU – subvenții directe pentru români
12aug.
Noul plan REPowerEU – subvenții directe pentru români – panouri fotovoltaice

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat joi ca noul plan “REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pregătit de Guvern și care urmează să fie prezentat Comisiei Europene până la finalul lunii august, se va concentra asupra inițiativelor directe destinate cetățenilor români. Din această sumă, aproximativ 600 de milioane de euro vor fi alocate pentru achiziționarea de panouri solare și baterii pentru stocarea energiei, în timp ce alte 500 de milioane de euro vor fi direcționate către măsuri de eficientizare energetică pentru locuințe.

 

Ca răspuns la dificultățile și perturbările de pe piața mondială a energiei cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia, Comisia Europeană implementează planul REPowerEU.

 

Lansat în mai 2022, REPowerEU ajută UE:

 • să economisească energie
 • să producă energie curată
 • să își diversifice sursele de energie

 

„1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice şi eficientizarea energetică a locuinţelor! Noul plan „REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor! Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziţii de panouri solare şi baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat. În paralel, alţii 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuinţelor în vederea reducerii consumului de energie şi implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre aceşti bani va fi alocată ţintit către populaţia vulnerabilă şi cei din mediul rural”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

 

 

În cadrul proiectului “REPowerEU”,compania noastra, angajată în promovarea energiei regenerabile și a soluțiilor sustenabile pentru comunități,  poate să ofere sprijin concret prin furnizarea și instalarea de panouri fotovoltaice de înaltă calitate pentru locuințe și clădiri. Prin expertiza noastra în domeniul panourilor fotovoltaice și a energiei solare, suntem dedicați să contribuim la proiectul “REPowerEu” și la obiectivele sale de încurajare a utilizării energiei verzi în rândul cetățenilor români.

 

 

“Suntem pregătiți să asistăm cetățenii români în demersul lor de a accesa subvențiile oferite de proiectul “REPowerEu” pentru achiziționarea și instalarea panourilor solare. Echipa noastră de specialiști poate oferi consultanță personalizată, proiectare eficientă și instalare profesională în toată ţara pentru a asigura că fiecare beneficiar obține maximum de beneficii din această inițiativă.” a declarat Dragoş Luca, Manager TAW Energy.

 

“Prin intermediul serviciilor noastre, dorim să facilităm accesul cetățenilor români la tehnologii avansate și eficiente energetic, contribuind astfel la crearea unei societăți mai ecologice și la diminuarea impactului asupra mediului.” a explicat Dragoş Luca.

 

Premierul şi-a exprimat convingerea că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va obţine la Bruxelles aprobarea planului asumat de România.

 

„Asta înseamnă să faci un plan în care să ţii cont de necesităţile oamenilor şi nu de interese personale sau de grup aşa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Şi am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obţine la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români şi pentru România”, a spus Ciolacu.

 

Comments (5)

 1. Buna ziua

  As dori sa aflu in ce consta ajutorul dvs. si care ar fi osturile aferente.

  Multumesc anticipat!

  1. Buna ziua, momentan proiectul nu a inceput. De indata ce vom primii si noi mai multe detalii va vom anunta.
   Multumim!

 2. Buna ziua .
  Dețin sistem fotovoltaic ofgrid doresc să mă ajutați în înscrierea în acest program cu bani de la stat ptr bateii

 3. Buna ziua. Sunt interesat de un sistem off-grid. Ma pot înscrie in programul RePower?

  1. Buna ziua, momentan programul nu a inceput. Va tinem la curent cu noile modificari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X