Panouri fotovoltaice folosite pe post de garduri 
  • Acasă
  • Blog
  • Panouri fotovoltaice folosite pe post de garduri 
05apr.

Panouri fotovoltaice folosite pe post de garduri

 

Panourile fotovoltaice  au ajuns atât de ieftine in Europa, încât cetățenii din mai multe state europene le folosesc pe post de gard în gradină, in asa fel incat au beneficii multiple, precum: produc și energie electrică și își și delimitează curțile.

 

Olanda şi Germania sunt ţările în care se întâlnesc astfel de garduri cu panouri fotovoltaice.

 

 

Panourile fotovoltaice captează mai puțină lumină solara atunci când sunt folosite ca gard decât pe acoperișuri, dar procesul economisește costuri mari de muncă și schele, potrivit analiștilor și postărilor pe rețelele sociale ale gospodăriilor care le-au instalat.

 

De ce să ridicați un gard când puteți monta un sistem de panouri fotovoltaice, chiar dacă nu sunt aliniate exact la soare?” spune Martin Brough, șeful cercetării climatice la BNP Paribas Exane. „Acolo unde panourile în sine sunt incredibil de ieftine, constrângerile devin costurile de instalare și amplasamentele . . . ai un pic de abilitate de bricolaj.”

 

Agenția Internațională pentru Energie estimeaza ca furnizarea de panouri fotovoltaice la nivel global va atinge 1.100 gigawați până la sfârșitul acestui an, sau de trei ori mai mult. Un exces de producție în China conduce această tendință, se spune.

 

În același timp, instalațiile la majoritatea companiilor s-au scumpit, în principal din cauza creșterii costurilor cu forța de muncă, iar așteptarea ca panourile să fie conectate la rețelele electrice pune la încercare răbdarea industriei și a gospodăriilor. Problemele legate de capacitatea rețelei afectează majoritatea țărilor și nu pot fi rezolvate ușor și rapid.

 

Din fericire, la TAW Energy preţurile rămân neschimbate, indiferent de fluctuaţiile pieţei şi modificările TVA. Am decis să fim un real sprijin pentru cei ce doresc să investească în sisteme fotovoltaice, la un cost accesibil.

 

Tu ce părere ai despre panourile fotovoltaice montate pe gard? Crezi că vor ajunge să fie în trend şi în România? Spune-ne părerea ta în secţiunea de comentarii şi haide să ne conectăm pe reţelele de Social Media!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X