Panouri Fotovoltaice pentru O Casă: Cât de Multe Sunt Necesare?
  • Acasă
  • Blog
  • Panouri Fotovoltaice pentru O Casă: Cât de Multe Sunt Necesare?
09oct.

Fii pregătit să îți transformi acoperișul într-o sursă de energie eficientă! Panourile fotovoltaice sunt soluția modernă pentru economisirea energiei și reducerea costurilor tale. Dar câte panouri ai nevoie, cu adevărat?

 

Viitorii prosumatori se lovesc deseori de o întrebare foarte bine fondată, și anume – de câte panouri fotovoltaice am nevoie pentru a-mi acoperi necesarul de energie pentru locuința mea?

 

Răspunsul este relativ simplu, iar prin intermediul acestui articol îţi vom explica pas cu pas totul.

1. Evaluează Potențialul Acoperișului Tău

Începe cu o evaluare a acoperișului tău. Ideal este ca panourile să fie orientate spre sud, cu o înclinație între 15 și 40 de grade. Această orientare maximizează captarea luminii solare și, implicit, producția de energie. Dar, nu uita să verifici dacă acoperișul tău primește suficientă lumină solară pe parcursul zilei. Orice umbrire sau obstrucționare va afecta eficiența panourilor.

 

Dacă acoperișul tău nu îndeplinește aceste criterii, poți lua în considerare instalarea sistemului fotovoltaic la sol, dacă spațiul îți permite.

 

2. Calculează Consumul Anual de Energie

Următorul pas este să identifici consumul anual de energie al locuinței tale. Pentru asta, e necesar să aduni facturile de energie electrică din ultimul an și să calculezi consumul mediu lunar.

Cele mai comune capacități ale sistemelor fotovoltaice rezidențiale sunt 3 kW, 5 kW și 6 kW. Cu toate acestea, experții recomandă să supradimensionezi sistemul pentru a face față unor viitori consumatori, cum ar fi o mașină electrică sau sisteme de climatizare. Așadar, gândește în perspectivă.

 

 

Numărul de panouri solare în funcţie de consumul anual:

< 2000 kWh – 2 – 4 panouri, profil de consum scăzut
2000 – 4000 kWh – 4 – 6 panouri, profil de consum mediu – scăzut
4000 – 6000 kWh – 7 – 9 panouri, profil de consum mediu
6000 – 8000 kWh – 10 – 15 panouri, profil de consum ,mediu – ridicat
6000 – 8000 kWh – 16 – 20 panouri, profil de consum înalt

3. Dimensiunea Panourilor

În ceea ce privește spațiul necesar pe acoperiș, fiecare panou fotovoltaic are aproximativ 2 metri pătrați. Astfel, un sistem fotovoltaic de 5 kW va necesita aproximativ 24 de metri pătrați de acoperiș cu orientare și înclinație adecvată.

În final, panourile fotovoltaice sunt o investiție inteligentă pentru economisirea energiei și reducerea facturilor tale. Cu cât evaluezi mai bine potențialul acoperișului și consumul de energie, cu atât vei putea dimensiona mai eficient sistemul.

 

Transformă-ți casă într-un generator de energie verde și bucură-te de beneficiile panourilor fotovoltaice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X