Programul Casa Verde Fotovoltaice – Tot ce trebuie să ştii!
  • Acasă
  • Blog
  • Programul Casa Verde Fotovoltaice – Tot ce trebuie să ştii!
27nov.

Important: Aproape 90.000 de persoane care au fost deja declarate admise în sesiunile din vară nu trebuie să facă nimic în această nouă sesiune deschisă de Administrația Fondului pentru Mediu.

 

 

Sesiunea este dedicată doar firmelor care au fost respinse în vară și care sunt încă interesate să devină instalatori în programul Casa Verde Fotovoltaice.

 

Adrian Corbu, Vicepreşedintele AFM dezvăluie faptul că el se așteaptă ca, de la începutul anului, să înceapă primele montaje de sisteme fotovoltaice prin acest program.

 

“Pentru persoanele fizice nu se schimbă nimic. Toți cei care s-au înscris în program rămân înscriși. Această sesiune este strict pentru instalatori, adică pentru persoanele juridice care sunt instalatori și care vor să se înscrie în program.” – a declarat Adrian Corbu

 

 

Ce trebuie să faci în calitate de beneficiar dacă te-ai înscris în programul Casa Verde şi ce se va întâmpla mai departe?

Adrian Corbu declara: “Nu avem nicio modificare pentru persoanele care s-au înscris în program. Sesiunea deschisă ieri (miercuri, 22 noiembrie) este strict pentru instalatori. Noi ne-am stabilit un calendar de maximum 25 de zile pentru analizarea sesiunii, adică avem depunerea, evaluarea solicitărilor depuse.”

Când vor începe instalările propriu-zise prin programul Casa Verde 2023?

 

Conform declaraţiei Vicepreşedintelui AFM am aflat că Administraţia Fondului pentru Mediu în maximum 25 de zile va avea totul gata în ceea ce privește acest program, însă acum depinde doar de termenul pe care îl va acorda instanța. Toată lumea spera că va acţiona cât mai rapid şi teoretic, la începutul anului ar trebui deja să înceapă să se instaleze panourile fotovoltaice.

 

“Deja avem aproape 70.000 de beneficiari care și-au ales instalatorul. Aceștia, din secunda în care se publică decizia instanței în care se ia act de renunțarea la proces, deja pot să instaleze, să înceapă instalarea panourilor.” a completat Adrian Corbu

 

 

Ce se întâmpla cu persoanele care au încheiat contracte cu o anumită companie, dar vor să opteze pentru alt instalator?

 

Adrian Corbu: “Persoanele au timp de 90 de zile după ce se reia programul să își modifice instalatorul la care s-au înscris.”

 

Urmăreşte-ne pentru a afla mai multe!

Comments (3)

  1. Homorodean Marcela

    28 noiembrie 2023 at 6:28

    Mulțumim ptr informatii …sunt înscrisă la voi ,plătit acontat,aștept instalarea panourilor…MULT succes sa aveti

  2. Bună ziua, am trimis cererea pentru oferta dumneavoastră, pentru 6kW curent electric alternativ și invertor de 6kW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X