Proiect de finanţare prin componenta RePowerEU – vouchere pentru panouri fotovoltaice
 • Acasă
 • Blog
 • Proiect de finanţare prin componenta RePowerEU – vouchere pentru panouri fotovoltaice
14sept.

Ce proiecte energetice va finanța România prin RePowerEU din PNRR: Vouchere de 72.500 lei pentru renovarea energetică a locuințelor, vouchere de 25.000 lei pentru fotovoltaice, panouri solare flotante pe canale de irigații. 

 

voucher panouri fotovoltaice

România are în plan finanțarea unor proiecte energetice în valoare de aproape 2 miliarde de euro, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin componenta RePowerEU, așa cum reiese din documentele consultate de către Economedia. Aceste proiecte cuprind următoarele inițiative: acordarea de vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor, acordarea de vouchere de 25.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice, dezvoltarea de panouri solare flotante pe canalele de irigații, facilitarea accesului la ghișee de consiliere energetică, modernizarea energetică a clădirilor publice, valorificarea terenurilor neproductive în scopul generării de energie verde, facilitarea formării profesionale în domeniul energiei regenerabile și investiții pentru digitalizarea și modernizarea rețelei Transelectrica.

 

Este important de menționat că România va primi un total de 1,4 miliarde de euro pentru componenta RePowerEU a PNRR, ca răspuns la necesitatea investițiilor și a obținerii independenței energetice, în contextul conflictului din Ucraina. În plus, Guvernul a luat decizia de a transfera către RePowerEU componenta PNRR dedicată dezvoltării capacităților de producție de energie electrică din surse regenerabile, cu o alocare financiară în valoare de 460.000.000 euro.

 

panouri fotovoltaice

 

Apar din ce în ce mai multe programe de finanţare ce privesc investiţiile în energia verde, cu precădere panourile fotovoltaice. Acest lucru este un semn că România se dezvoltă continuu din punct de vedere energetic şi are un potenţial din ce în ce mai mare, iar investiţiile în panouri fotovoltaice cresc din ce în ce mai mult.

Comments (4)

 1. Buna ! M-ar interesa : Ce proiecte energetice va finanța România prin componenta RePowerEU din PNRR: Vouchere de 72.500 lei pentru renovarea energetică a locuințelor, vouchere de 25.000 lei pentru fotovoltaice, panouri solare

  1. Buna ziua,
   De indata ce vom afla mai multe va vom instiinta!
   Multumim pentru interes.

 2. Aștept cu nerăbdare informațiile despre acest proiect. Puneți-mă pe lista pentru o ofertă.

 3. Buna ziua. Sunt interesat.Rog informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X