Publicarea listei cu solicitanţii aprobaţi – Casa Verde Fotovoltaice
  • Acasă
  • Blog
  • Publicarea listei cu solicitanţii aprobaţi – Casa Verde Fotovoltaice
31ian.

Publicarea listei cu solicitanţii aprobaţi – Casa Verde Fotovoltaice

 

Ieri în jurul orei 14 s-a publicat prima listă cu solicitanţii aprobaţi pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, urmând că vineri, 02.02.2024 să apară următoarea lista cu beneficiari.

 

Laurenţiu Neculaescu a spus într-o postare: “Cu mare bucurie vă informez că astăzi am aprobat în cadrul ședinței Comitetului de Avizare primii 9.566 de beneficiari – persoane fizice ai Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Aceștia au primit aprobarea de a începe instalarea panourilor fotovoltaice în ordinea înscrierii în program, contribuind astfel la reducerea costurilor facturii de energie electrică. Mi-aș fi dorit să putem aproba astăzi toți beneficiarii declarați eligibili de către instalatori, însă, după cum știți, până la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Administrației Fondului pentru Mediu pentru anul 2024 de către Guvernul României, instituția operează doar cu 1/12 din bugetul anului precedent și acesta este numărul maxim de beneficiari pe care i-am putut aproba în acest moment, urmând ca după aprobarea acestuia, să publicăm și restul solicitanților acceptați în program.”

 

 

Schimbări pentru Noul Program “Casa Verde Fotovoltaice” 2024

 

Preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu a declarat ieri într-un interviu DC Business: ”Pentru anul acesta vrem să lansăm o nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice. Împreună cu Ministeriul Mediului, am hotărât ca anul acesta să acordăm două miliarde de lei, asta înseamnă aproximativ 100.000 de persoane fizice care vor beneficia de o factură mai mică la electricitate.”

 

”Nu avem de gând să schimbăm nimic în ceea ce privește condițiile de participare la program, vor fi aceleași condiții, cu documente puține, adică un extras de carte funciară, două certificate fiscale și un buletin pentru obținerea înscrierea în cadrul programului și obținerea finanțării. Vom merge pe aceeași metodologie în care instalatorii vor aproba și vor valida persoanele fizice înscrise astfel încât AFM să funcționeze efectiv ca un finanțator. – a spus Laurenţiu Neculaescu.

 

Am ajuns astăzi la numărul de 800 de instalatori. Pentru instalatori nu vom mai face o nouă sesiune de acreditare. Vom folosi aceeași instalatori care au fost deja acreditați pentru că ei au trecut deja printr-un proces de evaluare și rămân validați și pentru următoare sesiune”, a comentat Laurențiu Neculaescu.

 

”După ce avem bugetul aprobat, mai avem câteva chestiuni fine de reglat în cadrul aplicației care va însemna aproximativ o lună și eu sper că undeva prin aprilie – mai să punem din nou pe piață programul Casa Verde Fotovoltaice, cel mai târziu 15 mai. […] Nu o să mai dăm mai multe zile pentru fiecare regiune pentru că în câteva minute s-au consumat banii pentru fiecare regiune. Astfel, vom merge pe același sistem dar vom lăsa o singură zi pentru fiecare regiune, în ordine alfabetică”, a menţionat președintele AFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X