Victorie în instanță – Casa Verde Fotovoltaice se reia
  • Acasă
  • Blog
  • Victorie în instanță – Casa Verde Fotovoltaice se reia
24nov.

Programul Casa Verde Fotovoltaice este o inițiativă deosebit de importantă în sprijinirea adoptării energiei regenerabile în România, oferind subvenții generoase pentru instalarea panourilor fotovoltaice.  

 

Alaltăieri a avut loc deschiderea unei noi sesiuni de validare pentru instalatori în programul Casa Verde Fotovoltaice.

 

Firma care a  contestat în instanţă respingerea din program a renunţat la proces. 

 

Societatea care a dat în judecata AFM, a transmis către Înalta Curte de Casație și Justiție și, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunțare la proces. 

 

Casa Verde 2023

 

Mircea Fechet a declarat: „Mă bucur foarte mult că reprezentanții societății și-au ținut promisiunea făcută la întâlnirea pe care am avut-o la minister și că au transmis deja cererile de renunțare la chemarea în judecată. Este un pas foarte important deoarece, începând de astăzi, mai avem doar de așteptat că instanța să ia act de aceste cereri și să anuleze procesul. Din acel moment, programul poate fi reluat. Îi anunț, așadar, pe cei 90.000 de beneficiari înscriși în program că mai au de așteptat foarte puțin până la momentul în care vor putea instala sistemele fotovoltaice. Am ales această variantă de a soluționa conflictul juridic, deoarece alternativa de a aștepta, mai multe luni, finalizarea procesului pe fond, era o variantă în detrimentul beneficiarilor și al familiilor acestora, pe care nu o puteam accepta.”

 

Prin urmare, Programul Casa Verde Fotovoltaice se reia, iar acum aproape 90.000 de beneficiari se pot bucura de investiţia în panouri fotovoltaice. 

 

Urmăreşte-ne pe Social Media pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X