Când apare oficial lista cu instalatorii programului Casa Verde?
 • Acasă
 • Blog
 • Când apare oficial lista cu instalatorii programului Casa Verde?
25aug.

Într-o conferință de presă, Ministrul Mediului a oferit clarificări cu privire la scurgerile de informații în cadrul programului Casa Verde și la concluziile Corpului de Control.

 

“Am solicitat Corpului de Control al ministerului să efectueze o analiză și să îmi prezinte concluziile identificate. În acest moment, concluziile Corpului de Control nu sunt definite, însă în cazul confirmării scurgerii de date, instituțiile statului român vor trebui notificate, prioritatea fiind protejarea datelor cu caracter personal,” a subliniat Mircea Fechet.

 

Ministrul a anunțat cu entuziasm că lista firmelor autorizate să instaleze panouri fotovoltaice în cadrul programului Casa Verde 2023 va fi publicată săptămâna viitoare. “Cred că săptămâna viitoare vom publica lista persoanelor juridice, instalatorilor care sunt autorizaţi de către AFM să instaleze panourile fotovoltaice. Din acel moment fiecare persoană fizică aplicant va putea să aleagă un instalator în funcţie de proximitate, în funcţie de oferta pe care acesta o face şi să încheie un contract de execuţie de lucrări cu acesta. Ne interesează foarte mult să înceapă instalarea acestor panouri şi ceea ce pot să spun este că programul Casa Verde Fotovoltaice va continua, că vorbim în continuare despre instalarea de panouri fotovoltaice şi aici am alocat o sumă record în acest an, respectiv 1,75 de miliarde de lei, cu siguranţă bugetul anului viitor va fi cel puţin la fel de ambiţios” a declarat.

Ministrul a dezvăluit, de asemenea, planuri privind extinderea programului. “Apreciez că finanțarea unor componente adiacente acestui program, precum acumulatori sau instalații de încălzire și răcire eficientă, poate crește eficacitatea locuințelor. Vom îmbunătăți continuu programul pentru a răspunde nevoilor energetice în evoluție ale românilor,” a adăugat Mircea Fechet.

 

În legătură cu posibilitatea unei noi sesiuni a programului în acest an, Ministrul Mediului a subliniat necesitatea de a evalua în primul rând impactul sesiunilor actuale. “Prioritatea este să vedem panouri fotovoltaice instalate și funcționale pe casele românilor. Decizia privind o nouă sesiune depinde de capacitatea de instalare și funcționare a panourilor deja contractate,” a explicat ministrul.

 

Acum ştim oficial ca lista cu firmele instalatoare pentru Programul Casa Verde 2023 va fi publicată săptămâna viitoare, iar beneficiarii vor putea alege firma cu care doresc să colaboreze. 

Ne găsiţi pe platforma AFM cu denumirea  Technology Artificial World SRL şi ne puteţi alege ca instalatori, pentru a putea porni împreună într-o călătorie în domeniul energiei şi pentru a putea fi cu un pas mai aproape de independenta energetică. 

 

Comments (5)

 1. Să sperăm că de această dată lista cu instalatorii va fi publicată.
  Aștept cu nerăbdare să putem colabora si să montați sistemul fotovoltaic la mine acasă.
  FELICITĂRI PENTRU TOT CEEA CE ATI REALIZAT PANA ACUM !
  SUNTETI CEI MAI BUNI !
  SUCCES MARE SI IN VIITOR !

  1. Buna ziua,
   Va multumim frumos pentru comentariu si interes!
   Ne dorim sa avem o colaborare cat mai frumoasa, pentru a fi cu un pas mai aproape de independenta energetica.
   O zi frumoasa!

 2. Buna ziua! Saptamani au trecut la rand, suntem dusi de nas de la o saptamana alta cu acele liste mult asteptate de zeci de mii de romani.,, Cred ca saptamana ce urmeaza” … Crede…Cata idiotenie la AFM..

  1. Buna ziua,
   Nu avem ce face decat sa asteptam publicarea listei. Au existat amanari din partea AFM, insa speram ca saptamana aceasta lista sa fie publicata conform spuselor acestora.
   O zi frumoasa!

 3. Buna ziua,
  Cred ca lista se va publica anul acesta (2023).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X