Ce se întâmpla cu Programul Casa Verde?
 • Acasă
 • Blog
 • Ce se întâmpla cu Programul Casa Verde?
18oct.

Stadiul actual al programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 a generat o atenție specială, după ce procesul ce a dus la suspendarea acestuia a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) din România.

 

Recursul depus de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pe 29 septembrie a determinat trimiterea dosarului la ÎCCJ, însă încă nu a fost stabilit un termen de judecată.

 

Cu aproape 90.000 de beneficiari și 500 de companii de instalatori implicați, așteptările sunt mari, toți dorind o soluționare rapidă a procesului și reluarea promptă a programului Casa Verde Fotovoltaice 2023.

 

Casa Verde Fotovoltaice 2023

 

Beneficiarii destul de îngrijoraţi, îşi lăsă gândurile pe reţelele de Social Media, spunând:

 

“Nu e normal sa blocheze o țară întreagă pt o firma Trăim în România! Păcat” – utilizator Facebook şi beneficiar al programului

“Nu este normal ca o țară întreaga sa aștepte deblocarea!
În mod normal ar fi trebuit deblocat programul ptr.celelalte orașe și blocat
acolo unde au fost nereguli.” – utilizator Facebook şi beneficiar al programului

“Nu este bine ce se întâmplă. Nu este normal și cum se poate ca o țară întreagă să aștepte după 1 sau 2 firme. Am ales instalatorul din prima zi și trebuie să demarați lucrările.” utilizator Facebook şi beneficiar al programului

 

Ce se va întâmpla mai departe?

 

În ciuda suspendării, instalatorii validați susțin că decizia Curții de Apel Oradea nu ar fi trebuit să-i afecteze pe cei care au deja instalatori desemnați și erau pregătiți să înceapă procesul de instalare a panourilor fotovoltaice.

 

Casa de avocatură a companiei noastre a trimis o somaţie către AFM prin care am solicitat să putem efectua montajele celor ce ne-au ales ca firma instalatoare şi pe care i-am declarat eligibili, iar acum aşteptăm un răspuns din partea lor pentru a putea grăbi puţin demersurile.

 

De îndată ce apar noutăţi, noi vă vom aduce la cunoştinţa tot ce trebuie să ştii. Aşa că urmăreşte-ne pe paginile de Social Media (click aici).

Postat în: Uncategorized

Comments (2)

 1. Este ff.frustrant că o decizie dintr-un capăt de țară afectează 9zeci de mii de cetățeni, (cu familiile lor poate 300mii !) care au sperat că vor scăpa de o o mare cheltuială lunară și vor întra în lumea civilizată ! Înțelegem și pe cei nedreptățiți dar sunt încă 70mii care nu au optat încă, deci este loc pentru toată lumea !!
  Noi, cei hotărâți, care am optat ferm pentru un partener, NU ar trebui să fim împiedicați să ne vedem proiectul realizat în cel mai scurt timp !!! Încă o dată Justiția, alintata, protejata, intangibila putere in stat, o “scaldă” că așa vrea d-neai !!

  1. Este intr-adevar frustrant, insa trebuie sa asteptam sa primim mai multe informatii din partea AFM. Nu este un lucru placut ca atatea persoane care si-au pus speranta in Casa Verde sa fie nevoite sa astepte pana la deblocarea programului, dar din nefericire nu avem ce face nici noi. De indata ce vor aparea mai multe update-uri si informatii cu privire la Casa Verde 2023, va vom aduce la cunostinta.
   O zi frumoasa in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X