Ce ţară a instalat în 2023 capacităţi record de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene?
  • Acasă
  • Blog
  • Ce ţară a instalat în 2023 capacităţi record de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene?
03ian.

Energia solară este una dintre cele mai promițătoare surse de energie regenerabilă din lume. Ea este nelimitată, curată și accesibilă, iar costurile de instalare a panourilor fotovoltaice au scăzut în ultimii ani. Ca urmare, cererea pentru panourile fotovoltaice este în creștere în întreaga lume, inclusiv în România.

 

De exemplu, Germania a instalat în 2023 capacităţi record de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene. S-au instalat în 2023 peste un milion de sisteme fotovoltaice, în creștere cu 85% față de anul anterior. Acest lucru a permis Germaniei să atingă obiectivul său de a instala 10 GW de noi capacități fotovoltaice în 2023.

 

Cererea pentru panourile fotovoltaice este în creștere și în România. În 2023, s-au instalat în România aproximativ 50.000 de sisteme fotovoltaice, în creștere cu 50% față de anul anterior.

 

 

Se preconizează că cererea pentru panourile fotovoltaice va continua să crească în România și în 2024. Acest lucru se datorează, în principal, următoarelor factori:

 

  • Creșterea prețurilor la energie
  • Scăderea costurilor de instalare
  • Subvenţii din partea statului

 

 

Panourile solare sunt o soluție excelentă pentru a reduce costurile cu energia electrică și pentru a contribui la protejarea mediului. În România, cererea pentru panourile fotovoltaice este în creștere, iar anul 2024 va fi un “boom” pentru această industrie.

 

 

Dacă ești interesat să instalezi panouri fotovoltaice, acum este momentul potrivit pentru a face acest lucru.

 

Urmăreşte-ne pentru a afla mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X