Panouri Fotovoltaice montate în cimitir
  • Acasă
  • Blog
  • Panouri Fotovoltaice montate în cimitir
12feb.

Panouri Fotovoltaice montate în cimitir

Primăria orașului Osijek din Croația a finalizat un sistem fotovoltaic pe acoperișul clădirii cimitirului central din localitate. Orașul Osijek face un pas important către un viitor mai durabil şi sustenabil prin instalarea unui sistem fotovoltaic pe acoperișul clădirii Cimitirului Central.

 

Această investiție contribuie la reducerea consumului de energie electrică și a emisiilor de carbon.

 

Instalația va acoperi 70% din consumul de energie electrică . Instalația fotovoltaică este una dintre cele aproape douăzeci din parcul orașului, inclusiv cele de pe grădinițe, școli și piscine, conform Balkan Green Energy News.

 

 

Energie verde pentru un oraș verde

Instalația fotovoltaică are o capacitate de a produce 70% din energia electrică necesară pentru funcționarea cimitirului, generând economii anuale de aproximativ 18.000 de euro. Investiția totală de 102.000 de euro a fost parțial finanțată de Fondul pentru protecția mediului și eficiență energetică (FZOEU).

 

Directorul entității care administrează cimitirul a declarat că investiția este deosebit de importantă deoarece clădirea din cimitirul central este cel mai mare consumator de energie. Având în vedere economiile anuale și investiția, se așteaptă ca aceasta să fie amortizată în 40 de luni, a arătat el.

 

Primarul orasului a spus ca Osijek a câștigat titlul de oraș ecologic al Croației pentru doi ani la rând. Sistemele de energie solară de pe 18 clădiri sunt deținute de autoritatea locală și au contribuit în mare măsură la această realizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X