Programul Casa Verde Fotovoltaice se deblochează! Anunț OFICIAL
  • Acasă
  • Blog
  • Programul Casa Verde Fotovoltaice se deblochează! Anunț OFICIAL
Programul Casa Verde se reia
20nov.

Programul Casa Verde Fotovoltaice se deblochează

 

Veste de ultimă oră: Programul Casa verde se deblochează! Ministrul Mediului: Miercuri vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potențialii instalatori

 

 

Într-un moment așteptat cu sufletul la gură de aproape 90.000 de beneficiari, Ministrul Mircea Fechet a adus vești bune pentru cei implicați în Programul Casa Verde Fotovoltaice. După o perioadă de suspendare, programul se reia.

 

Ministrul Fechet a subliniat că, în această nouă etapă, vor putea să se înscrie atât instalatorii care nu s-au înscris anterior, cât și cei care au fost respinși în sesiunile anterioare.

 

„În urmă cu câteva zile am invitat la sediu reprezentanții companiei care au dat în judecată AFM și reprezentanții AFM încercând să găsesc o posibilitate de mediere a acestui conflict între mediul privat și statul român înțelegând că termene de judecată puteau depăși cu mult perioada estimată de noi și să deblocăm această situație. Am ajuns la o înțelegere între părți: miercuri în această săptămână, de la ora 10 dimineața vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potențialii instalatori”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

 

Administraţia Fondului pentru Mediu a transmis „Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluţionare a contestaţiei privind respingerea dosarului de validare al reclamantei DHELECTRIC SYSTEMS SRL ca şi instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 şi suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validaţi, de alegere a acestora de către beneficiari şi de încheiere a contractelor de participare şi de finanţare până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3168/111/2023.”

 

 

DHELECTRIC SYSTEMS SRL, societatea care a intentat proces împotriva Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a renunțat la acțiunea legală în măsura în care se va deschide noua sesiune. Această acțiune ar însemna deblocarea programului pentru cei 90.000 de beneficiari a căror așteptare a fost presărată cu incertitudini în ultima perioadă.

 

Această veste aduce un suflu nou în rândul celor care au ales să investească în energie regenerabilă și, de asemenea, reprezintă un pas important către atingerea obiectivelor de mediu și sustenabilitate la nivel național.

 

În concluzie, programul a fost deblocat si începând cu 22 noiembrie 2023, ora 10:00, până în 28 noiembrie 2023, ora 23:59 va avea loc o nouă sesiune prin care se vor valida potențialii instalatori pentru programul Casa Verde Fotovoltaice.

 

Rămâne să revenim cu alte detalii cât mai curând în ceea ce  priveste desfasurarea programului!

Comment

  1. Aștept sa ma contactați, pt a va alege ca și instalator după deblocare, sunt pe lista dumneavoastră la un lucrator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

X